laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roggenvleugel met preistoemp, hazelnootboter met b
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 kleine roggenvleugels
600 g aardappelen
4 preistengels
100 g mascarponekaas
50 g boter
1/2 dl balsamicoazijn
20 cl kalfsjus
Peper, zout, nootmuskaat
  bereiding:
    Kook de geschilde aardappelen gaar in kokend gezouten water en laat ze even uitstomen.
Was de prei en snijd ze in fijne ringen.
Stoof de preiringen aan in wat olijfolie en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat zo snel mogelijk afkoelen om de kleur te fixeren.
Plet de aardappelen met de mascarpone en breng de puree op smaak met peper en zout. Schep er de prei onder.
Smelt de boter tot ze een bruine kleur heeft en giet ze voorzichtig af. Voeg er de balsamicoazijn en de kalfsjus aan toe en mix dit tot een mooie emulsie.
Kruid met peper en zout.
Dep de roggenvleugels droog en bak ze in olijfolie tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.
Verdeel de preistoemp over de borden en schik er de roggenvleugels op. Druppel de saus errond en werk het geheel af met een takje groen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats