laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tarte Tatin
  ingrediënten:
    5 stevige appels,
150 gr. tarwebloem.
100 gr. zachte boter +75 gr.
125 gr suiker +1 eetl.
het sap van 1citroen,
1 snufje zout
  bereiding:
    Maak het korstdeeg,Zeef de bloem boven een kom.Voeg de in stukjes gesneden zachte boter toe,maak een kuiltje in midden en doe het zout,een galf glas water en een eetlepel suiker in .Kneed het deeg luchtig met de vingertoppen tot de boter helemaal is opgenomen.Als de bal deeg te slap is kunt U er nog wat bloem bij doen.Wikkel de deegbal in een doek en laat die 30 min. rusten.Verwarm de oven voor op 210 graden.Schil de appels,snijd ze in kwarten,verwijder het klokhuis en besprenkel ze met citroensap.Smeer een dikke laag boter op de bodem van een taartvorm of ovenvaste schaal.Strook er twee eetl. suiker over.Leg de parten appel er naast elkaar in,de bolle kant naar onderen,en druk ze goed aan.Strooi er weer een eetl. suiker over.Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak,leg het op de appels en stop het rondom goed in.Zet de taart zo 30 min. in de oven,De korst moet goudbruin zijn.Los de taart en schuif hem voorzichtig op een bakplaat Zet de ovengrill enkele min. voor u de taart wilt serveren aan bestrooi de appels met de rest van de suiken en zet de taart een paar min. onder de grill.
Serveer de taart lauwwarm, mooi gekarameliseerd,met opgeklopte, dikke creme fraiche erbij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats