laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocoladecakejes met wittechocoladeglazuur
  ingrediënten:
    100 g zachte boter
100 g witte basterdsuiker
2 eieren, losgeklopt
50 g pure chocoladestukjes
2 el melk
150 g zelfrijzend bakmeel
25 g cacaopoeder

GLAZUUR:
225 g witte chocolade
150 vetarme roomkaas
  bereiding:
    Doe papieren vormpjes in een bakvorm voor 18 muffins.
Klop de boter en suiker tot een luchtige massa. Voeg de eieren toe en roer het mengsel na elk ei goed door. Voeg de melk toe en roer de chocoladestukjes erdoor.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en het cacaopoeder boven de kom. Schep het met een metalen lepel of een spatel door het mengsel. Verdeel het deeg over de 18 papieren vormpjes en strijk de bovenkanten glad.
Bak de cakejes 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven, tot ze goed gerezen zijn. Laat ze afkoelen op een taartrooster.
Voor het glazuur smelt u de chocolade. Laat deze even afkoelen. Roer de roomkaas zacht en roer de chocolade erdoor. Bestrijk elk cakeje met wat glazuur. Laat ze voor het serveren l uur opstijven.

VARIATIE
Voeg wittechocotadestukjes of pecannoten toe aan het deeg in plaats van pure chocoladestukjes. Voeg de geraspte schil van l sinaasappel toe voor een chocolade-sinaasappelsmaak.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats