|
|
|
Pangasiusfilets in romige tomatensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
6 pangasiusfilets (of andere visfilets)
3 gepelde tomaten, in stukjes
1 sjalot, fijngesnipperd
70 g tomatenpuree
1 blaadje laurier
½ koffiel paprikapoeder en cayenepeper en - dille(bordversiering)
30 gr echte boter
2 dl visbouillon (2 dl water + ½ blokje)
2 dl room |
|
bereiding: |
|
|
Warm het water met bouillonblokje 2 min in microgolf.
De sjalot in weinig boter glazig stoven.
Tomaten, tomatenpuree, laurier en paprikapoeder toevoegen en overgieten met de visbouillon.
Op middelmatig vuur ongeveer 10 min koken en regelmatig roeren tot de tomaatblokjes uiteenvallen.
Laurierblad verwijderen en fijnmixen. Kruiden met peper, zout en beetje cayenpeper.
De visfilets in de lengte halveren en kruiden met peper en zout.
Oprollen van kop naar staart met velzijde naar binnen en houten prikker insteken.
In microgolfschaal leggen met 2 eetl water, half bouillonblokje en een geutje wijn.
Gedurende 6 min, afgedekt, pocheren op ca 700 Watt, halverwege omdraaien. Even laten nagaren en prikker verwijderen.
Ondertussen de saus opnieuw aan de kook brengen en de boter erdoor kloppen met de garde.
Room toevoegen en ongeveer 5 min inkoken. Regelmatig roeren.
De visrolletjes op een bord schikken.
Overgieten met saus. Serveren met aardappelpuree of groene pasta
Als voorgerecht de hoeveelheid halveren en serveren met stokbrood.
Tip:
De basis van de tomatensaus kan op voorhand klaargemaakt worden.
Diepvriesvis ontdooien of 5 min op ontdooistand, onafgedekt, in microgolf zetten.
Groetjes en smakelijk !!!
Ingeroosje |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|