laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfsfricassee
  ingrediënten:
    +/- 600 gr kalfsblanquette
+/- 7,5 dl water
zout
1 ui
1 laurierblad
3 kruidnagels

Voor de saus:
30 gr boter
35 gr bloem
5 dl kalfsbouillon
1 eierdooier
2 eetlepels koude melk
citroensap
zout en peper
+/- 400 gr gare gehaktballetjes
1 doosje asperges
250 gr champignons (gaargestoofd of uit blik)
  bereiding:
    Breng het water aan de kook met een weinig zout, voeg het vlees toe en schuim voldoende af. Steek op de ui het laurierblad vast met de kruidnagels en voeg toe. Laat op een zacht vuur het vlees gaarkoken. Zeef de bouillon en hou er +/- 5 dl van apart.
Laat de boter smelten en roer er de bloem door, verhit tot een lichtgele kleur. Voeg onder voortdurend roeren de bouillon toe en laat ongeveer 5 min. doorkoken, klop de eierdooier los in de koude melk en voeg bij de saus (dan niet meer laten koken). Breng op smaak met citroensap, peper en zout en eventueel nog een bouillonblokje.
Voeg het vlees, de nog warme gehaktballetjes, de champignons en de in stukjes gesneden asperges toe. Goed ondereen roeren en warm opdienen met rijst, aardappelpuree of kroketten en een frisse sla.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats