|
|
Verwarm de oven en bak het stokbrood.
Zet de rijst in water met wat zout op het vuur (kook deze zoals aangegeven staat op de verpakking) LET OP: Begin hier op tijd aan, de rijst moet na koken zonder verhitting doorgaren.
Snij de kip in blokjes en bestrooi deze royaal met kipkruiden. Laat dit even intrekken. Snipper intussen de ui.
Verhit de olie in een wok (een diepe koekepan of braadpan kan ook) en bak de kip tot deze gaar is. Bak op het laatst de ui even mee. Doe hier een flinke scheut sweet chillisauce en twee theelepels sambal bij. Als je geen sweet chillisauce hebt, kun je ook extra sambal toevoegen.
Laat dit even doorbakken.
Voeg dan de chillisaus toe. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer drie minuten doorkoken.
Als het goed is, staat je rijst nu afgegoten en zonder vuur nog even door te garen. Is dit niet het geval, kun je de saus gerust wat langer op het vuur (laag vuur of sudderplaatje) laten staan. Let wel op dat je deze goed door blijft roeren.
Als je rijst klaar is, kun je de saus verder afmaken. Voeg de creme fraiche toe en roer goed door. Verwarm dit geheel nog even. Niet laten koken!
Snij het brood en je bent klaar om te gaan eten. Rijst en saus apart serveren.
Tips:
Kun je niet zo goed tegen pittig eten, laat dan de sambal achterwege en voeg slechts een klein scheutje sweet chillisauce toe. Ook minder pittig is het erg lekker.
Gebruik liever zonnebloemolie dan boter (of bijvoorbeeld olijfolie), dan bakt je kip minder snel aan. |