Chinese biefstuk |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 biefstukken
1 eiwit
2 tomaten
1 el maïzena
500 g prinsessenboontjes
25 g boter
peper, zout
voor de marinade:
1 el sherry
2 el sojasaus
2 el olie
snuifje suiker
voor de saus:
1 el olie
3 el geconcentreerde tomatenpuree
3 el Worcestershiresaus
1 el azijn
snuifje suiker
eventueel maïzena of maïzena sausbinder of beurre manie |
|
bereiding: |
|
|
Bereid de marinade door de ingrediënten te mengen.
Marineer de biefstukken 30 minuten in de marinade.
Maak de boontjes schoon en kook ze gaar.
Snijd de tomaten.
Meng de maïzena met het eiwit.
Dep de biefstukken droog en haal ze door het mengsel van maïzena en eiwit.
Bak de biefstukken in boter. Kruid.
Ontvet en deglaceer de pan met de ingrediënten voor de afwerking van de saus.
Bind de saus eventueel met gebroken maïzena of maïzena sausbinder of beurre manie.
Serveer met boontjes, tomaten.
Dien op met frietjes of kroketten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|