laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mediterrane dorade
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 dorade filets
5 bosuien gesneden
4 rode puntpaprika’s
50 ml sherry azijn
200 gram couscous
verse peterselie
220 ml groentebouillon
verse bieslook
1 sinaasappel (rasp van de schil)
verse munt
1 citroen (rasp van de schil en het sap)
verse dille
3 tenen knoflook in schijfjes
30 gram kappertjes
1 courgette in blokjes
1 venkel
12 cherrytomaatjes
zout/peper
  bereiding:
    Couscous:
De couscous mengen met de rasp van de citroenschil en sinaasappelschil met een scheutje olijfolie. Dan 200 ml groentebouillon erover en goed roeren. Aluminiumfolie erover en ± 10 minuten laten staan op een warme plek.

Paprika:
Doe de paprika’s in een ovenschaal, zet ze 5 minuten onder de grill. Haal de schaal uit de oven en bedek hem met aluminiumfolie en zet nogmaals 5 minuten onder de grill. Als je ze er dan weer uit haalt even ontvellen en de zaden eruit schrapen.

Maak van een beetje couscous bolletjes in je hand en vouw om elk bolletje een paprika.

Anti-boise:
Olijfolie in een pannetje heet laten worden. De schijfjes knoflook goudbruin bakken dan de sherry azijn erbij, de courgette blokjes, cherrytomaatjes en op het laatst de bosuien. Snijd de verse kruiden grof en voeg ze allen toe. Roer het geheel nog even goed door.

Venkelsalade:
Schaaf de venkel met een mandoline, als je deze niet heb snijd of rasp de venkel dan in dunne reepjes. Maak dit aan met het sap van de citroen en wat zout en peper.

Dorade:
Bak de vis met het vel naar boven ongeveer 4 minuten. Hou de vis met een spatel of iets dergelijks even naar beneden. Het vel bolt op en zo bruint hij mooi gelijk. Peper en zout de vis, zet daarna het vuur uit en laat de vis zo’n 2 minuten staan.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats