laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tagliatelle met rosbiefreepjes.
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

500 gr rosbief
peper en zout
2 sjalotjes
2 stengels bleekselderij
50 gr boter
10 gr bloem
2 theelepels paprikapoeder
4 dl gezeefde tomaten
400 gr tagliatelle
1 bekertje crème fraiche
2 eetlepels verse peterselie
1 eetlepel verse bieslook
75 gram belegen goudse kaas
  bereiding:
    Snijd de rosbief in reepjes van ongeveer 1 cm, en bestrooi die met peper. Pel en snipper de sjalotjes. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de reepjes rosbief, in gedeelten, snel rondom bruin. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan en houd het apart.
Fruit in het achtergebleven boter de sjalot en de bleekselderij ongeveer 6 minuten en roer er vervolgens de bloem en het paprikapoeder door. Schenk al roerend (scheutje voor scheutje) de gezeefde tomaten bij. Breng de saus al roerend aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Kook intussen de tagliatelle in ruim kokend water met zout gaar. Roer de fijngehakte kruiden en de crème fraiche door de saus en breng op smaak met zout en peper. Roer de reepjes rosbief met het uitgelopen sap erdoor en laat het vlees op laag vuur warm worden. Laat de tagliatelle in een vergiet goed uitlekken en voeg het aan de saus toe.
Serveer de geraspte kaas er apart bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats