 |
|
 |
Mousaka |
|
ingrediënten: |
|
|
Een echte traditioneel Grieks gerecht
Voor 4 personen:
3 middelgrote aubergines,
1 el zout.
1,25 dl olijfolie
voor gehaktsaus :
2 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd.
500 gr rundergehakt,
2 el .droge witte wijn.
1 blik tomatenpurree (ca,420 gr)
1 el fijngehakte peterselie.
2 tl fijgehakte,verse munt,
1/2 tl.gemalen kaneel.
1/4 tl versgemalen witte peper
Kaassaus:
90gr.boter.
50gr.bloem,
5 dl.melk
2 eieren, licht geklopt
2 derde kop geraspte romano.of kaas |
|
bereiding: |
|
|
De aubergines in 1 cm dikke plaaken snijden. Aan beide kanten met zout bestrooien,in keukenpapier wentelen en 1 uur laten staan.Afspoelen met koud water en goed laten uitlekken.
Gehaktsaus:
olie verhitten.Uien en gehakt 10 min. al roerend bakken tot het vlees goudbuitn en alle vloeistof verdampt is.Wijn tomatenpurree kruiden kaneel en peper toevoegen en 20 min. afgedekt laten sudderen,afentoe roeren.Deksel verwijderen,nog 10 min. sudderen.
Kaassaus:
Boter verhitten,bloem toevoegen en op een laag pitje 2 min. roeren.Melk langzaam toevoegen.Ca. 5 min. blijven roeren tot het mengsel gaat koken en dik wordt.Nog 1 min. laten koken, van het vuur nemen.Eieren en kaas toevoegen.Oven voorverwarmen op 180 graden Olie in een pan verhitten.de plakken aubergines goedbruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken. Een derde van de aubergine in een ovenschaal leggen, de helft van de gehakt erover verdelen ,met een nieuwe laag aubergine bedekken. Herhalen. Kaassaus erover gieten.45 min. bakken
voor het serveren 5 min. laten rusten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|