laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Slibtongetjes met vongole
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 slibtongetjes
1 venkel
250 g zuurkool, afgespoeld
1 citroen (sap)
1 el dragon, fijngesneden
1 el dille, fijngesneden
1 teentje knoflook
250 g vongole (Venusschelpen)
witte wijn
  bereiding:
    Knip de vinnen van de sliptong en bak ze rustig in een beetje boter. Circa 2:30 – 3.00 minuten per kant. Maak een klein sneetje met een mes in het midden van de twee filets. Dan kun je ze van bovenaf met je vingers mooi van de graad halen.

Bewaar de pan waar je de vis in hebt gebakken en fruit hierin de knoflook, de vongoles en blus dit af met de witte wijn. Laat de schelpen open stomen.

Salade:
De venkel, fijnsnijden met een mandoline of een mesje. De zuurkool afspoelen en mengen met de fijngesneden venkel, een scheutje olijfolie, het sap van de citroen, de dragon, de dille en wat zout en peper.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats