Kalfsoesters met gebakken appel in tuinkruidenjus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 stevige appels
1/2 theelepel cayennepeper of paprikapoeder
75 gram boter
4 kalfsoesters (zo’n 150 gram per stuk)
zout en versgemalen peper
100 gram in plakjes gesneden katenspek
1 dl vleesbouillon (tablet of uit pot)
1 borrelglaasje cognac of vieux
2 eetlepels gehakte gemengde tuinkruiden: bieslook, peterselie, tijm en kervel (vers of diepvries) |
|
bereiding: |
|
|
Boor de klokhuizen uit de appels en snijd ze in schijven van 1 cm dik. Bestrooi deze schijven met cayennepeper of paprikapoeder. Bak ze vervolgens aan beide zijden in 25 gram hete boter. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Bestrooi nu de kalfsoesters met wat peper en zout en wikkel er de katenspeklapjes omheen.
Verhit de rest van de boter en bak hierin het vlees (afhankelijk van de dikte 4 tot 6 minuten per kant). Voeg de bouillon, de cognac en de tuinkruiden bij het bakvet. Verdeel de appelschijven over warme borden. Leg de kalfsoesters erop en giet er dan wat tuinkruidenjus over. Heerlijk met doperwtjes en aardappelpuree. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|