|
|
|
Jamaicacake |
|
ingrediënten: |
|
|
250 gram bloem
125 gram suiker
125 gram margarine om te bakken
100 gram rozijnen
25 gram bakpoeder
4 eetlepels fijngehakte noten (pecanoten, cashewnoten etc.)
2 eetlepels rum
2 eetlepels soja-room
2 theelepels nootmuskaat
2 theelepels pimentpoeder
2 theelepels vanillepoeder
2 theelepels zout
4 bananen
Garnering:
125 gram poedersuiker
2 eeteleps grof gehakte noten
water |
|
bereiding: |
|
|
Week de rozijnen in de rum en roer af en toe om. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zeef de bloem en bakpoeder in een kom. Voeg zout en nootmuskaat toe. Prak de bananen en bestrooi ze met de vanillepoeder en de pimentpoeder. Laat de margarine een beetje zacht worden en klop het vervolgens schuimig met de suiker. Doet dit mengsel, evenals de bananen soja-room bij de bloem. Klop dit tot een glad beslag en voeg op het laatst de rozijnen toe en fijngehakte noten.
Doe het geheel in een ingevette cakevorm en zet deze 1 uur in de oven.
Laat de cake helemaal afkoelen. Doe er nu een glazuurlaagje over van de poedersuiker, aangemaakt met wat water en strooi er nog een laagje grofghakte nootjes over. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|