laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kokos créme caramel
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

160 gr. rietsuiker
1 stuk vanillestokje
1.5 dl. melk
1.5 dl. kokosmelk
2 stuks eieren
1 el. kokosschaafsel
  bereiding:
    Breng 125 g rietsuiker met 4 eetlepels water aan de kook en kook het in tot een goudbruine siroop.
Laat het wat afkoelen en verdeel de siroop over kleine ovenvaste bakjes.
Snijd het vanillestokje horizontaal door en schraap het merg eruit.
Doe het merg samen met de uitgeschraapte stokjes in een pan, giet de melk en kokosmelk erbij en verwarm dit geheel totdat het bijna kookt.
Klop de eieren met de overige 35 g rietsuiker los.
Haal de vanillestokjes uit de melk en giet de melk voorzichtig en onder voortdurend roeren bij het eimengsel.
Verdeel deze massa over de bakjes met de siroop, plaats deze op een ovenplaatje en laat ze in ca. 35 minuten garen in een oven van 165°C.
Laat de crème caramel goed afkoelen, maak hem los van de randen (gebruik hiervoor een klein mesje) en stort dan de crème caramel omgekeerd op bordjes, zodat de siroop die onderin het bakje zat over de crème loopt.
Bestrooi het gerecht met geraspte kokos en wat dunne schilletjes limoen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats