Zoetekoek uit de Noordzee |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 Noordzeetongen van 250 g in filets
1/4 knolselderij
1 wortel
1 peer (Doyenné de Comice)
4 aardappelen
2 eetlepels appelmoes
4 takjes peterselie
2 dl visfumet
30 g boter
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
De knolselderij en de wortel wassen, schoonmaken en in kleine dobbelsteentjes snijden. De groenteblokjes gaarkoken in de visfumet en laten uitlekken.
De aardappelen schillen en gaarkoken in gezouten water. De aardappelen afgieten en de pan nog even zonder deksel op het vuur zetten om het resterende water te laten verdampen.
De tongfilets gaar pocheren in het kookvocht van de groenten en warm houden.
Het pocheervocht van de tongfilets laten inkoken en de appelmoes en een nootje boter eronder roeren. De saus niet meer laten koken.
De aardappelen pletten met een vork. De gekookte groenteblokjes onder de puree mengen. De peer schillen, in blokjes versnijden en eveneens bij de aardappelen voegen.
Het verkregen mengsel uitrollen tot een platte koek van ca. 15 cm diameter. Een weinig boter laten smelten in een grote koekenpan en er de groentekoek in bakken.
De groentekoek in porties verdelen, op warme borden leggen en de tong! filets erop schikken. Overgieten met de saus en garneren met een takje peterselie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|