laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tropische maaltijdsalade
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

250g gebroken spaghetti
6 eetlepels citroensap
1dl zonnebloemolie
zout
peper
1 theelepel mosterd
1 kleine ui
1 eetlepel gehakte peterselie
1 klein blikje ananasstukjes
1 blikje mangostukjes
1 sinaasappel
1 rode grapefruit
1 banaan
citroensap
200g gekookte ham
2 kiwi's
  bereiding:
    Kook de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Stort dan de spaghetti in een zeef, spoel hem af onder de koude kraan en laat de spaghetti goed uitlekken en afkoelen. Maak de ui schoon en rasp hem. Laat de ananasstukjes en de mangostukjes uitlekken. Schil de sinaasappel en de grapefruit tot op het vruchtvlees, verdeel ze in partjes en snijd de partjes een keer door. Pel de banaan, snijd deze in plakjes en besprenkel de plakjes met wat citroensap. Snijd de ham in blokjes. Schil de kiwi's en snijd deze in plakjes. Klop in een slakom de olie, het citroensap, de ui, mosterd, peterselie, wat peper en zout tot een lobbige vinaigrette. Schep de ananas, mango, sinaasappel, grapefruit, banaan, ham en spaghetti luchtig door de vinaigrette. Garneer de salade met de plakjes kiwi.

Geef er stokbrood met kruidenboter bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats