laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfsrollade met Hollandse mosterdsaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

voor de kalfsrollade:
600 gram kalfsrollade
zout en versgemalen peper
2 eetlepels bloem
50 gram boter

voor de Hollandse mosterdsaus:
2 dl kalfsfond of vleesbouillon (tablet of uit pot)
1 borrelglaasje (liefst oude) jenever
125 ml crème fraîche of kookroom
1 eetlepel groene Hollandse mosterd
enkele koude klontjes boter
  bereiding:
    Bestrooi de rollade met wat peper en zout en wentel hem door de bloem. Klop vervolgens de overtollige bloem eraf.

Braad de rollade rondom goudbruin in de hete boter en laat deze met een deksel op de pan pakweg 50 minuten zachtjes garen. Voeg eventueel een klein scheutje water toe. Kook onderwijl de kalfsfond of bouillon met daarin de jenever iets in. Voeg de crème fraîche en de mosterd toe en roer op het laatste moment (zonder te koken) nog enkele klontjes koude boter door de saus. Snijd de rollade in plakken en serveer deze met de saus erbij. Gebakken aardappeltjes en witlof maken het gerecht compleet.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats