laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gehaktballetjes in zoetzure saus
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

Voor de gehaktballetjes:
300 gr mager rundsgehakt
1 kleine ajuin, ragfijn gesnipperd
75 gr vers volkorenbroodkruim
zout
peper
1 klein ei, losgeklopt

Voor de saus:
1 1/2 dl bouillon of water met een bouillontablet
2 stengels bleekselderij, geschrapt en in stukjes gesneden
1 middelgrote wortel, in dunne plakjes gesneden
1 kleine prei, in dunne ringen gesneden
1 middelgrote ajuin, ragfijn gesnipperd
4 eetlepels kruidenazijn
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels ketjap benteng manis (te vinden in de warenhuizen of in de winkels van buitenlandse voedingsspecialiteiten)
eventueel een weinig suiker (voor lijners of diabeten vloeibare en kookbestendige zoetstof om op smaak te brengen).
  bereiding:
    Vermeng het gehakt, de ui, het broodkruim, zout, peper en ei tot een homogene massa en vorm er balletjes van ter grootte van walnoten.
Doe de overige ingrediƫnten, behalve de suiker of zoetstof, in een pan en breng dit aan de kook.
Laat het in een gesloten pan gedurende 10 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de gehaktballetjes aan de saus toe en laat ze in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar stoven.
Breng de saus op smaak met zout, peper en suiker of zoetstof en serveer onmiddellijk.

Geef er volkorenpasta of bruine rijst bij en beetgaar gekookte broccoli bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats