laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wildstoofpotje ”De Hazendans”
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

750 g wildpoulet
2 uien
60 g braadboter
1 blikje tomatenpuree
2 eetl. Balsamico azijn (of 1 eetl azijn)
2 laurierblaadjes
1 eetl. Bloem
1 flesje bokbier
zout en versgemalen peper
1 eetl. pittige mosterd
  bereiding:
    Snipper de uien grof. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de helft van de blokjes vlees omscheppend rondom bruin. Schep ze uit de pan, voeg de resterende boter toe en herhaal dit met de andere helft van het vlees. Laat de ui licht kleuren. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Voeg de azijn, de laurier en de bloem toe en roer goed. Voeg het bier toe en breng al roerende aan de kook. Voeg het vlees met het uitgelopen vocht toe en bestrooi met wat zout en peper. Schep goed om en laat met een deksel op de pan op een laag vuur 70-90 min. stoven. (de saus mag niet koken).Voeg zonodig een extra scheutje water of bokbier toe als het vlees te droog wordt.

Met dank aan het poeliersbedrijf "De Hazendans" uit Maastricht
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats