|
|
Zeef het cakemeel met het zout in een beslagkom.
Klop de eieren in de keukenmachine, of in een beslagkom met de mixer, met de suiker tot het mengsel bleek van kleur en schuimig is en druppel er dan geleidelijk de olijfolie in. Voeg de rozemarijn toe en roer dit alles, met de mixer op de laagste stand door de droge ingrediënten.
Doe het cakedeeg in cakevormen en bak, in een voorverwarmde oven op 165 graden ongeveer 45 minuten.
De cake is gaar als een ingestoken satéprikkertje er schoon uitkomt en de bovenkant veerkrachtig is.
Feestelijk
Geserveerd met wat bittere marmelade en een takje verse rozemarijn erop wordt deze cake extra feestelijk.
Voor diegenen die het ook helemaal gehad hebben met thee, smaakt een glaasje Beaumes de Venise of een andere dessertwijn er buitengewoon heerlijk bij. En dat niet alleen op een zondagse achternamiddag bij de open haard!
Een recept van Hettie Verkaart |