laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Fudge taart van Whiskey
  ingrediënten:
    Chocolade met whiskey, vanille, slagroom en caramel-notensaus in 1 taart!



1,25 kopje taartbloem
1 theelepel baking soda (zuivering zout)
300 gram donkere chocolade
150 gram boter op kamertemperatuur
1,25 kopje suiker
4 eieren (wit en geel gescheiden)
1/3 kopje whiskey (of brandy)
1 eetlepel vanille extract
  bereiding:
    Smelt de chocolade au bain marie.

Sla in een schone kom de boter met suiker tot een luchtige massa. Voeg daarbij één voor één de eigelen toe, daarna al roerend de whiskey erbij en vanille extract. Dan de gesmolten chocolade en als laatste de gezeefde bloem en baking soda.

Giet dit en een taartblik met bakpapier en bakken af op 180C voor 40-50 minuten.

Serveer warm met geklopte slagroom.


Caramel -notensaus:

150 gram suiker
75 ml Amaretto
50 gram boter
wat slagroom
100 gram walnoten (geroosterd en gehakt)
100 gram almandelen (geroosterd en gehakt)


Bereiding caramel-notensaus
Laat in een pan met een zware bodem de suiker op een midden hoog vuur smelten, tot het amber-kleurig wordt.

Haal van het vuur af en schenk de amaretto erbij. Meng de boter erdoor en kijk of de dikte van de caramel goed is. Als het te dik is, kun je de saus wat vloeibaarder maken door er wat slagroom door te roeren.
Meng tot slot de noten erdoor.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats