|
|
|
Ratatouille Niçoise. |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 2 personen:
1/4 rode paprika,
1/4 groene paprika,
1/4 gele paprika,
6 tomaten,
2 Spaanse pepers,
1 courgette,
1 aubergine,
2 uien,
1 teentje look,
1 eetlepel tomatenpuree,
1 eetlepel fijn gesneden basilicum,
boter,
cayennepeper en zout
2 teentjes knoflook,
1 theelepel suiker
200 gr gehakt |
|
bereiding: |
|
|
Het gehakt apart rullen.
Schil en kuis de paprika’s en snijd ze in blokjes. Dompel de tomaten onder in kokend water om de schil makkelijker te kunnen verwijderen en snijd ze in blokjes. Snijd de Spaanse peper in kleine stukjes en verdeel ook de courgette en aubergine ongeschild in blokjes. Pel het knoflookteentje en snij fijn.
Snipper de uien en look en fruit ze in de boter. Doe er meteen de paprika en Spaanse peper bij en de knoflook. Laat alles even sudderen met het deksel op de pan. Samen met de suiker.
Voeg er de aubergine, courgette en tomatenpuree aan toe en laat alles opnieuw sudderen. Als laatste doe je er de blokjes tomaat bij. Laat het mengsel tot het kookpunt komen en breng op smaak met cayennepeper en zout. Voeg er de basilicum aan toe.
Dan kan je het rul gebakken gegaard gehakt aan toevoegen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|