|
|
|
Gebakken meervalfilets in rode wijnsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
200 gr champignons
3 sjalotjes
2 grote meervalfilets
boter
zout en peper
1 dl wijn,
1 dl room,
tomatenpuree
1/2 eetlepel bloem |
|
bereiding: |
|
|
Wrijf de champignons schoon met keukenpapier. Pel de sjalotjes. Kook de sjalotjes in kokend water gedurende 5 minuten en laat ze goed uitlekken. Snijd de meervalfilets in stukken, bestuif de vis met 2 eetlepels bloem en bestrooi ze met zout en peper. Bak de visstukjes in de hete boter rondom bruin en gaar in ongeveer 8 minuten. Houd de meerval warm. Bak de champignons en de sjalotjes in de boter even aan. Voeg de wijn, room, tomatenpureeen een 1/2 eetlepel bloem toe en roer het geheel goed door elkaar. Breng de saus al roerende aan de kook en laat dit 5 minuten zachtjes door koken. Serveer de saus bij de warm gehouden meerval. Lekker met gekookte aardappeltjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|