laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken meervalfilets in rode wijnsaus
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

200 gr champignons
3 sjalotjes
2 grote meervalfilets
boter
zout en peper
1 dl wijn,
1 dl room,
tomatenpuree
1/2 eetlepel bloem
  bereiding:
    Wrijf de champignons schoon met keukenpapier. Pel de sjalotjes. Kook de sjalotjes in kokend water gedurende 5 minuten en laat ze goed uitlekken. Snijd de meervalfilets in stukken, bestuif de vis met 2 eetlepels bloem en bestrooi ze met zout en peper. Bak de visstukjes in de hete boter rondom bruin en gaar in ongeveer 8 minuten. Houd de meerval warm. Bak de champignons en de sjalotjes in de boter even aan. Voeg de wijn, room, tomatenpureeen een 1/2 eetlepel bloem toe en roer het geheel goed door elkaar. Breng de saus al roerende aan de kook en laat dit 5 minuten zachtjes door koken. Serveer de saus bij de warm gehouden meerval. Lekker met gekookte aardappeltjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats