laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken witloof met witte wijn, slagroom en biolo
  ingrediënten:
    Gebakken witloof met witte wijn, slagroom en biologische oude kaas, overgoten met Hollandse garnalen

Voor 4 personen:

8 stronken witloof
2 sjalotten
laurierblaadje
boter
klein kopje slagroom
klein kopje witte wijn
200 gram biologische oude kaas
200 gram Hollandse garnalen
bieslook ter garnering
  bereiding:
    Sjalotten en witloof grof snijden. Boter in de pan doen en de sjalotten, witloof en laurierblad ongeveer 5 tot 6 minuten aanbakken tot het geheel mooi goudbruin is geworden.

Giet de witte wijn en de slagroom er vervolgens bij en bestrooi met wat peper. Laat dit tot de helft inkoken en doe het dan in een ovenschaal.

Rasp de kaas over het witloofmengsel en zet het geheel een paar minuten onder de grill om te gratineren. Tenslotte haal je het gerecht uit de oven, strooi je de garnalen erover en wat bieslook ter garnering.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats