|
|
|
Gebakken witloof met witte wijn, slagroom en biolo |
|
ingrediënten: |
|
|
Gebakken witloof met witte wijn, slagroom en biologische oude kaas, overgoten met Hollandse garnalen
Voor 4 personen:
8 stronken witloof
2 sjalotten
laurierblaadje
boter
klein kopje slagroom
klein kopje witte wijn
200 gram biologische oude kaas
200 gram Hollandse garnalen
bieslook ter garnering |
|
bereiding: |
|
|
Sjalotten en witloof grof snijden. Boter in de pan doen en de sjalotten, witloof en laurierblad ongeveer 5 tot 6 minuten aanbakken tot het geheel mooi goudbruin is geworden.
Giet de witte wijn en de slagroom er vervolgens bij en bestrooi met wat peper. Laat dit tot de helft inkoken en doe het dan in een ovenschaal.
Rasp de kaas over het witloofmengsel en zet het geheel een paar minuten onder de grill om te gratineren. Tenslotte haal je het gerecht uit de oven, strooi je de garnalen erover en wat bieslook ter garnering. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|