laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfsvlees met amandelsaus
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

600 gr kalfslapjes, in blokjes
4 sjalotjes, fijn gesnipperd
2 knoflookteentjes, fijngehakt
1 el bloem
400 gr trostomaten, gepeld, ontpit en in blokjes
70 gr tomatenpuree (geconcentreerd)
2 dl kalfsfond
2 dl droge witte wijn
100 gr amandelschaafsels
paprikapoeder
boter
versgemalen zwarte peper en zeezout
  bereiding:
    Rooster de helft van de amandelen lichtjes in een droge anti-aanbakpan. Doe de rest in een blender en mix tot poeder.
Kruid de kalfsblokjes met paprikapoeder, peper en zout.
Verhit wat boter in een pan en schroei op een hoog vuur de blokjes snel rondom dicht.
Daarna op een zacht vuurtje nog 10 minuten laten bakken.
Schep de blokjes uit de pan en houd warm.
Voeg in dezelfde pan de sjalotjes en knoflook toe en fruit ze glazig.
Vervolgens de fond, wijn, tomatenpuree en amandelpoeder toevoegen en goed omroeren.
Laat het geheel op een zacht vuurtje 20 minuten sudderen.
Doe de tomatenblokjes erbij en laat nog 15 minuten stoven: de tomatenblokjes niet suf stoven, ze moeten herkenbaar in de saus zijn. Daarentegen niet te kort stoven, daar anders de zurige smaak van de tomaten achterblijft (kan men natuurlijk verhelpen door wat suiker onder de saus te strooien).
De saus eventueel binden met een sausbinder (zie kooktip 2) en op smaak brengen met peper en zout.
Doe het vlees weer in de pan en warm het gerecht nog even door.

Serveertips:
Schep het vlees samen met de saus in borden en overstrooi met resterende amandelschaafsels en eventueel peterselie. Serveer met aardappelen, rijst of pasta.


Kooktips:
Men kan de wijn vervangen door 1 dl Sherry.
Men kan er ook room onder mengen en laten inkoken tot gewenste sausdikte of monteren met ijskoude boter.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats