|
|
|
Extra gevulde groentesoep |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
100 g cervelaatworst,in dunne plakjes
2 teentjes knoflook, gepeld
1 grote ui, gesnipperd
1 rode peper, zonder zaadjes en gesnipperd
1 1/2 el olijfolie traditioneel
1 blik tomatenblokjes
1 pot witte bonen in tomatensaus
300 g boeren soepgroenten
2 kippenbouillontabletten
peper, zout |
|
bereiding: |
|
|
Bak de plakjes cervelaat in een hete koekenpan knapperig uit en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Fruit de uitgeperste teentjes knoflook met de ui en het pepertje 3 min. op een halfhoog vuur in de olie.Voeg de tomatenblokjes,de witte bonen met de saus,de soepgroenten en 9 1/2 dl water toe.
Verkruimel de bouillontabletten erboven en breng de soep al roerende aan de kook.
Laat de soep nog ± 5 min. zachtjes koken.Breng de soep op smaak met peper en zout en schep hem in de kommen.Verdeel de plakjes cervelaat erover.
Lekker met ciabatta bestreken met pesto en plakjes cervelaat. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|