laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 witbrood
  ingrediënten:
   
  • 500 g tarwebloem
  • ongeveer 300 ml lauw water
  • 30 g verse gist of 10 g gedroogde gist
  • 50 g boter
  • snufje zout
  • 2 koffielepeltjes suiker
  bereiding:
    Bereidingswijze: Maak het werkblad schoon en droog. Stort het meel op het werkblad. Roer het zout en de suiker erdoor (met de vingers). Snij de boter (op kamertemperatuur) in kleine stukjes. Kneed met de handen alles door elkaar en voeg beetje bij beetje het lauwwarme water met verse of gedroogde gist toe. Blijf kneden; als het deeg mooi elastisch wordt geen water meer toevoegen. Kneed het deeg 5 tot 10 minuten en maak er een mooie bal van. Laat de bal in een kom, afgedekt met keukenfolie of een theedoek, 15 min. rijzen. Kneed het deeg 5 minuten door het met een hand beet te pakken en het met de andere hand uit te trekken. Maak er een bal van die je aan een kant platdrukt (vloerbrood). Laat het deeg afgedekt nog 30 minuten rijzen. Vet intussen de bakplaat in met boter en verwarm de oven voor tot 180 graden. Plaats het brood op de ingevette bakplaat in het midden van de oven en bak het in 30-35 minuten bruin en gaar.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats