laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Japanse kippensoep
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 hele kip
1 prei
1 wortel
2 sjalotjes
3 stengels bleekselderij
50 ml soyasaus
3 cm gember
5 tenen knoflook
suiker
2 theelepels dashi poeder (Japanse visbouillon)
200 gram miso (soyabonen-pasta)
3 bosuien
1 stuk konbu (zeewier)
150 gram gedroogde udon noodles
100 gram soyabonen
100 gram Chinese kool
  bereiding:
    De filet van de kip afhalen en marineren in de miso met 2 tenen knoflook en 1 eetlepel suiker.

De rest van de kip met de prei, wortel, bleekselderij, gember, sjalotten en konbu in en grote pan doen. Doe er zoveel water bij dat alles onder staat. Breng aan de kook en laat het pruttellen voor 2 uur.

Giet de bouillon af en breng op smaak met soyasaus en dashi poeder.

Voeg de kool, soyabonen, noodles en het vlees van het kip karkas toe. Kook nog 10 minuten door.

Schuif de kipfilet in de oven en kook 15 minuten of tot gaar.

Om te serveren de soep in een kom scheppen, met voor ieder persoon en beetje groente en noodles en gesneden kipfilet. Garneren met bosuien.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats