|
|
|
Lekkerbek met zoetzure ananassaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 lekkerbekjes
1 ui
bosje lente-ui
blikje ananas met sap,
chilisaus,
azijn
ketjap
aardappelzetmeel |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 160°C.
Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op een bakplaat en laat ze in de oven onafgedekt in ca. 15 minuten warm worden. (Of leg ze in een ruime koekenpan - met anti-aanbaklaag - en laat ze op een laag vuur warm worden. Zonder deksel want met deksel wordt het korstje om de vis zacht!)
Maak ondertussen de saus:
Pel de ui en snijd deze in 12 dunne partjes. Snijd de lente-uitjes (ook het groen) diagonaal in stukjes van 3 centimeter. Verhit de slaolie in een ruime koekenpan en bak hierin de partjes ui 5 minuten op een laag vuur. Voeg de lente-uitjes toe en bak ze 2 minuten mee.
Voeg de ananas met het sap uit het blikje, de chilisaus, de azijn en de ketjap toe en breng het geheel aan de kook.
Roer van het aardappelzetmeel met 2 eetlepels koud water een papje zonder klontjes en voeg dit al roerend aan de pan toe. Laat de saus een paar minuten zachtjes koken. Geregeld roeren.
Leg de lekkerbekjes op 4 warme borden en schep de saus ernaast.
tip:
Lekker met mie en Chinese kool. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|