laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Eendenbouten
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

800 gram ontvelde eendenboutjes (tamme eend)
2 uien
4 takjes tijm
15 cl gevogelte- of kippenbouillon
1 flesje Verboden Vrucht van 33 cl
2 eetlepels bosbessenconfituur of cranberriecompĂ´te
2 eetlepels Worcestershire saus
4 eetlepels zonnebloemolie
peper uit de molen en zout naar smaak
  bereiding:
    Zonnebloemolie verhitten in een braadpan en hierin de eendenboutjes aanbraden, totdat ze aan alle kanten lichtbruin van kleur zijn. Hittebron verlagen en de fijngehakte uien, takjes tijm, gevogelte- of kippenbouillon en de helft van het bier erbij doen. 60 tot 75 minuten zacht stoven. De takjes tijm verwijderen en de eendenboutjes in een schaal warm houden. Het stoofvocht zeven, terugdoen in de braadpan en de helft van het bier, Worcestershire saus en bosbessenconfituur erbij doen en wat laten inkoken. Op smaak brengen met peper uit de molen en zout. De warme eendenboutjes en saus verdelen over voorverwarmde borden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats