|
|
|
Oosterse Salade met gerookte tofu,shitake,sperzieb |
|
ingrediënten: |
|
|
Oosterse Salade met gerookte tofu,shitake,sperzieboontjes en mango
voor 4-6 personen:
1 chinese kool geplukt (bio)
0,5 kg sperzieboontjes gedopt
1 rijpe Eosta mango geschild in reepjes
1 eetl. geroosterde sesamzaadjes
300 gr gerookte tofu in blokjes
0,5 kg tauge (bio)
250 gr shitake in plakjes (bio)
1 rode peper flinterdun gesneden
1 bosuitje flinterdun gesneden
1 teentje knoflook dun gesneden
Dressing:
2 eetl geroosterde sesamolie (bio)
3 eetl mirin of natuurazijn (bio)
5 eetl. kikkoman of bio shoyu
2 theel. wasabi |
|
bereiding: |
|
|
Maak de dressing door de ingredienten hiervoor te mengen. Bak de shitake en de boontjes beetgaar in wat zonnebloemolie met de knoflook en blus af met een scheutje kikkoman. Meng alle ingredienten met de dressing in een mengkom en verdeel over de borden. Serveer met stokjes en garneer evt. met een rood pepertje die je eerst in de lengte insnijd (in vieren) en daarna een uurtje op ijswater zet zodat ie mooi gaat krullen. Eet smakelijk!
Dit is een recept van Conan Luidens |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|