laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Oosterse Salade met gerookte tofu,shitake,sperzieb
  ingrediënten:
    Oosterse Salade met gerookte tofu,shitake,sperzieboontjes en mango

voor 4-6 personen:

1 chinese kool geplukt (bio)
0,5 kg sperzieboontjes gedopt
1 rijpe Eosta mango geschild in reepjes
1 eetl. geroosterde sesamzaadjes
300 gr gerookte tofu in blokjes
0,5 kg tauge (bio)
250 gr shitake in plakjes (bio)
1 rode peper flinterdun gesneden
1 bosuitje flinterdun gesneden
1 teentje knoflook dun gesneden

Dressing:
2 eetl geroosterde sesamolie (bio)
3 eetl mirin of natuurazijn (bio)
5 eetl. kikkoman of bio shoyu
2 theel. wasabi
  bereiding:
    Maak de dressing door de ingredienten hiervoor te mengen. Bak de shitake en de boontjes beetgaar in wat zonnebloemolie met de knoflook en blus af met een scheutje kikkoman. Meng alle ingredienten met de dressing in een mengkom en verdeel over de borden. Serveer met stokjes en garneer evt. met een rood pepertje die je eerst in de lengte insnijd (in vieren) en daarna een uurtje op ijswater zet zodat ie mooi gaat krullen. Eet smakelijk!

Dit is een recept van Conan Luidens
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats