laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Slavische Reekoteletten
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

8 reekoteletten
1 komkommer
300 gram kleine champignons
150 gram boter
3 dl pepersaus
zout, peper
  bereiding:
    Zorg ervoor dat de pepersaus heet is. Maak de champignons schoon. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de champignons gedurende 10 minuten. Schil de komkommer, snij er 8 dikke plakken uit. Smelt 50 gram boter in een pan, leg hierin de schijven komkommer en stoof deze zachtjes met het deksel op de pan gedurende 10 minuten. Bestrooi de koteletten met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een pan en als ze heet is, sauteer dan de koteletten in 5 minuten bruin. Leg ze op een voorverwarmde dienschaal. Leg op elke kotelet een schijf komkommer, geef er pepersaus over en omring ze met de champignons.



Pepersaus



200 ml bouillon , groente of runder
25 gr bloem
25 gr boter
100 ml azijn
100 ml witte wijn
1 ui
snufje tijm en zout
2 theelepels zwarte peperkorrels




Snipper de ui heel fijn, breng dan de azijn en witte wijn voorzichtig en zachtjes aan de kook. Wil nog wel eens spetteren.

Doe de gesnipperde ui erbij en laat het eventjes zachtjes sudderen (10 minuten). En maak ondertussen een roux van de 200ml bouillon, de 25 gram bloem en de 25 gram boter: boter smelten, bouillon erbij en dat geheel met de bloem binden. Goed met een garde roeren.

De peperkorrels goed pletten. Dit geheel mengen met de wijn, azijn en uien en maak het nu op smaak met de gebroken peperkorrels. Hoe meer peper, hoe heter. Dus proeven!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats