|
|
|
Pepersaus |
|
ingrediënten: |
|
|
200 ml bouillon , groente of runder
25 gr bloem
25 gr boter
100 ml azijn
100 ml witte wijn
1 ui
snufje tijm en zout
2 theelepels zwarte peperkorrels |
|
bereiding: |
|
|
Snipper de ui heel fijn, breng dan de azijn en witte wijn voorzichtig en zachtjes aan de kook. Wil nog wel eens spetteren.
Doe de gesnipperde ui erbij en laat het eventjes zachtjes sudderen (10 minuten). En maak ondertussen een roux van de 200ml bouillon, de 25 gram bloem en de 25 gram boter: boter smelten, bouillon erbij en dat geheel met de bloem binden. Goed met een garde roeren.
De peperkorrels goed pletten. Dit geheel mengen met de wijn, azijn en uien en maak het nu op smaak met de gebroken peperkorrels. Hoe meer peper, hoe heter. Dus proeven! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|