laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rijstepap met ijs
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

200 gram biologische witte rijst (eventueel extra nog rijsteblad van de toko)
2 biologische bananen of bakbananen
1/2 liter biologisch slagroom
4 bollen biologisch vanille-ijs
150 gram witte basterd suiker
klontje boter ± 25 gram
1 vanillestokje
  bereiding:
    Rijstepap:
Doe de slagroom ongeklopt in een pan. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het zaad eruit Dit roeren en even aan de kook brengen. Kook dan de biologische rijst ongeveer 15 minuten in een pannetje water, op zacht vuur. Vervolgens kan de witte basterdsuiker er door geroerd worden.
LET OP: Zorg dat je echt eerst de rijst goed kookt en niet alvast de suiker erbij doet, want anders krijg je de rijst nooit gaar.

Bananen:
Haal de schil van de biologische bananen en snijd deze in grove stukken. Bak de stukken in een hete pan met wat boter. Laat het mooi karmeliseren met het handje bruine suiker. Blus het af meteen kopje water, zet het vuur dan uit.

Serveer de rijstepudding met wat stukjes banaan en vanille ijs.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats