laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocoladetaart
  ingrediënten:
    4 eierdooiers
2 eieren
55 g fijne suiker
80 ml slagroom
300 g pure chocolade, gesmolten
1 theelepel vanille-extract
Deeg
185 g bloem
25 g cacaopoeder
55 g poedersuiker
150 g koude boter, in stukjes
2 eierdooiers
1 theelepel ijswater
  bereiding:
    Maak het deeg. Verlaag de oventemperatuur naar 160°C (stand 3). Klop in een kleine kom de eierdooiers, eieren en fijne suiker met een elektrische mixer tot een dikke, romige massa. Schep de slagroom, de chocolade en het extract erdoorheen. Schenk het chocolademengsel in de taartbodem. Zet hem ongeveer 30 minuten in de oven, of totdat de vulling stevig is. Laat de taart 10 minuten afkoelen en bestuif de bovenkant naar wens met een beetje extra gezeefde cacao.

Deeg maken:

Meng in een keukenmachine of blender de bloem, gezeefde cacao, suiker en boter. Voeg de eierdooiers en het water toe en laat de motor draaien tot de ingrediënten zich mengen. Kneed het deeg op een met bloem bestoven ondergrond tot het soepel is. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180-190"C (stand 4). Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot het groot genoeg is om de bodem en zijkant van een ingevette vlaai- vorm van 24 cm met losse bodem te bedekken. Laat het deeg in de vorm zakken, druk het tegen de zijkant en snijd de rand bij. Dek de vorm af en zet hem 30 minuten in de koelkast. Bedek de taartbodem met bakpapier, vul hem met gedroogde bonen of rijst en plaats hem op een bakplaat. Zet de taartbodem 15 minuten in de oven. Verwijder het papier en de bonen en zet de taartbodem nog 10 minuten in de oven, of totdat hij lichtbruin is. Laat hem afkoelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats