laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pittige zalm steaks in gembersaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 zalm steaks
5 stengels paksoy
water
aluminiumfolie

marinade:
4 teentjes knoflook
2 rode rawits
1 theel zout
2 cm gember
2 takjes coriander
4 mint blaadjes
1 limoen (sap)
Ingrediënten saus:
2 teentjes knoflook
2 cm gember
1 eetl oestersaus
1 eetl nam pla (vissaus)
2 rode lomboks
1-2 lenteuitje
1 eetl olie
  bereiding:
    Wrijf of maal de ingrediënten voor de marinade fijn tot een saus. Meng de marinade met de vis en laat dit 45 minuten intrekken. Verpak de steaks daarna met de marinade in de folie en stoom deze in 10 minuten gaar.
Verhit in een pan het water en blancheer de paksoy voor 30 seconden en laat het daarna uitlekken. Snijd de knoflook, de gember, de lomboks en de lenteui fijn. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de knoflook en de gember voor 1 minuut. Voeg dan de lomboks, de lenteui, de nam pla en de oestersaus toe en bak dit voor 30 seconden. Drapeer de paskoy op een schaal en leg daar de steaks met het vocht erop. Giet vervolgens de saus erover heen en serveer.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats