laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Omgekeerde perencake
  ingrediënten:
    150 gr boter
180 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
sap van 1/2 citroen
300 gr bloem
1 snuifje zout
1 1/2 zakje gedroogde gist

Voor de garnering:
500 gr peren
sap van 1 citroen
100 gr gemalen gegrilde amandelen
50 gr gedroogde rozijnen
100 gr gesmolten boter
1/2 kl kaneel
50 gr suiker
  bereiding:
    Meng de bloem met de gist en het zout.
Meng de boter met de suiker tot het "mousse-achtig" wordt. Voeg vanillesuiker, citroensap, eieren en het mengsel van bloem, gist en zout toe.
Meng goed tot je een homogeen deeg bekomt.
Pel en ontpit de peren. Snij ze in fijne schijfjes. Doe ze in een kom en goed citroensap erover.
Bedek een ronde bakvorm met aluminiumfolie. Doe de gesmolten boter, de suiker, het kaneel, de amandelen en de gedroogde rozijntjes erin. Schik de peren over dit mengsel mooi in het rond. Giet daarna het deeg erover.
Bak in de oven. Op 180° gedurende 45 minuten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats