laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bloemkoolsoep
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 liter kippenbouillon
1 ui
1 bloemkool
1 deciliter melk
1 laurierblad
1 deciliter roon
1 eetlepel fijngehakte peterselie
klontje boter
nootmuskaat
peper en zout
  bereiding:
    Snijd de ui in ringen en laat die zachtjes in de boter stoven.
Was ondertussen de bloemkool en verdeel in roosjes.
Laat de bloemkool 5 minuten met de ui mee fruiten.
Voeg de bouillon en melk toe en doe er een laurierblad bij.
Laat het geheel 30 minuten zachtjes koken.
Verwijder het laurierblad.
Meng het geheel tot een gladde massa in de blender.
Voeg de room toe en doe er wat nootmuskaat, peper en zout bij.
Strooi er vlak voor het opdienen wat fijngehakte peterselie over.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats