laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rijstpudding
  ingrediënten:
    3 eetlepels rijst
50 gram suiker
6 dl melk
I kaneelstokje of1/2 theelepel geraspte nootmuskaat
stukje boter
  bereiding:
    Doe de rijst met de suiker in een ondiepe vuurvaste schaal. Giet er de melk over en voeg kaneel of nootmuskaat toe.

Bak dit alles in een zeer hete oven (230° C of gascijfer 5/6) gedurende 10 tot 15 minuten, tot de pudding gaat pruttelen en er een vliesje overheen gekomen is. Draai nu de oven zeer laag (140° C of gascijfer 1/2) en bak de pudding nog 1 uur, tot ze zacht en romig en de bovenkant goudbruin van kleur is. Verwijder het kaneelstokje (als u dat heeft gebruikt) en zet de pudding meteen op tafel.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats