|
|
|
Uiensoep met kaas |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
3 uien
2 aardappelen
1 preiwit
1 stengel groene selder
10 dl water
60 g boter
1 takje tijm
1 blaadje laurier
peper, zout
4 beschuiten
40 g Oud-Brugge |
|
bereiding: |
|
|
De ui, de aardappelen, de selder en de prei schoonmaken. Een derde van de ui zeer fijn snipperen en apart houden. De rest van de groenten grof hakken en aanstoven in de helft van de boter. Een beetje water toevoegen en nog enkele minuten laten sudderen.
Kruiden en de rest van het water toevoegen. Het geheel onder deksel aan de kook brengen, het vuur matigen en zachtjes laten gaar worden. De soep door een roerzeef halen en opnieuw enkele minuten laten koken.
Ondertussen de apart gehouden fijngesnipperde ui in de rest van de boter bruinen en vervolgens bij de soep voegen.
In elk soepbord een met kaas bestrooide beschuit leggen. De soep hierover uitscheppen. Heet serveren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|