|
|
Doe het sap van de ananas en ¾ van het met een vork gepureerde vruchtvlees in een sauspan met 150 gram suiker.
Breng aan de kook en laat 3 minuten koken.
Voeg de rest van de ananas in dobbelsteentjes toe en kook nog 2 minuten.
Haal de pan van het vuur.
Doe de bloem in een kom en meng ze met de eieren en het citroensap.
Parfumeer met kirsch en meng dit alles dan met de gemaakte ananascompôte.
Karamelliseer een flanvorm van 12 á 14 cm doorsnede van binnen met 40 gram suiker; giet hierin het ananasmengsel en laat 35 á 40 minuten au bain-marie in een middelmatig hete oven koken.
Laat het afkoelen en dan koud worden in de koelkast.
Keer de pudding op een platte dessertschaal.
Doe 1 eetlepel koud water in de vorm als er wat van de karamel aan de vorm blijft plakken.
Maak ze op een flink vuur heet, de vorm heen en weer draaiend, en giet ze over de vlaai |