laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pastinaakcrèmesoep
  ingrediënten:
    Een lekkere crèmesoep met gehakte hazelnootjes.

Voor 4 personen:

3 grote pastinaken
1 prei
1 ui
3 tenen knoflook
1 kop ongezoete room
halve citroen
verse tijm
laurier blaadjes
50 gram hazelnoten
oud wit brood
peterselie
  bereiding:
    Piccata: olijfolie in een schaal met nootjes mengen, oud wit brood verkruimen, 1 teen knoflook gesnipperd en peterselie erbij doen. Op een ovenschaal, 10 a 15 minuten in de oven op 170 graden.

Schil de pastinaken met een dunschiller. Snijd 1 ui en 2 tenen knoflook in grove stukken. Aan fruiten in de soeppan op middenhoog vuur met een scheutje olie. Snijd het witte gedeelte van een prei in stukjes, spoel het af en doe in de pan. Snijd de pastinaken in grove stukken en doe ook deze in de pan. Laat het geheel even bakken. Als laatste een grote aardappel in stukken en erbij doen (om te de binden). Een beetje verse tijm van de takjes rangen en een paar blaadjes laurier erbij doen. Dan 2 liter groente of kippenbouillon toevoegen en 20 minuten laten pruttelen. Haal de blaadjes laurier eruit. Gebruik vervolgens een staafmixer om een glad mengsel te maken. Voeg tijdens het mixen een beetje room toe en het sap van een halve citroen.

Doe het piccata mengsel kort in de keukenmachine om fijn te hakken (maar niet te fijn). Verdeel de soep over de borden, sprenkel een beetje extra vierge olijfolie over de soep en hazelnoot piccata erover. Klaar!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats