In wijn gestoofde kip met spruitjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 rode uien, gesnipperd
50 g boter
400 gr kipfilet in blokjes
1 bakje gesneden kastanjechampignons
100 ml rode wijn
1/2 pot vleesfond
2 pakken aardappelpartjes (a 450 g)
4 takjes rozemarijn
1 zakje panklare spruitjes (400 g) |
|
bereiding: |
|
|
In hapjespan ui in 25 g boter 2 min. zachtjes bakken.
Kipblokjes bestrooien met zout en peper.
Kip door ui scheppen en op hoog vuur 2 min. bakken.
Champignons erdoor scheppen.
Wijn en fond in pan schenken en op hoog vuur tot helft laten inkoken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Intussen naaldjes van takjes rozemarijn rissen en heel fijn hakken en door aardappelpartjes mengen.
In grote koekenpan of wok 25 g boter verhitten en aardappelpartjes in 10-14 min. bruinbakken, eerste 5 min. met deksel op pan.
Spruitjes volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
Spruitjes door kipmengsel roeren.
Aardappelpartjes over vier borden verdelen, kip-spruitjesmengsel ernaast scheppen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|