laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Peperchampignons
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

1 bosje lenteuitjes
2 teentjes knoflook
1 rode peper
250 gram champignons
1.1/2 dl groentebouillon
2 eetlepels sojasaus
mespunt cayennepeper
3 eetlepels olie
maizena
  bereiding:
    Maak de lenteuitjes schoon en snijd ze in plakken.
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit de olie in een wok en bak hierin de lenteuitjes en champignons al omscheppend 1 minuut.
Voeg de peperreepjes toe, meng het er goed door en knijp de knoflook erover uit.
Bak het geheel onder voortdurend omscheppen nog 2 minuten door.
Voeg de chilipeper toe en schenk de bouillon en de sojasaus erbij.
Laat het nog 2 minuten pruttelen.
Bind indien nodig het gerecht met wat aangemaakte maizena.
Je kan het serveren met rijst of pasta.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats