|
|
|
Mediterrane vissoep |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
300 g gemengde visfilets, in stukken
100 g gekookte mosselen, uit de schelp
100 g kleine garnalen
1 el olijfolie
1 knoflookteentje, geperst
2 stengels bleekselderij*, in plakjes
1 wortel, in plakjes
1 prei, in ringetjes
1,2 liter visbouillon (vers of van tablet)
2 el tomatenpuree
1 takje basilicum
1 takje oregano
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Verhit de olijfolie en bak de knoflook 1 minuut. Voeg
de bleekselderij, wortel en prei toe en bak deze 5
minuten mee op een matige warmtebron.
Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de
kook. Roer de tomatenpuree erdoor.
Voeg de visfilet, het takje basilicum en oregano toe.
Laat het geheel 4 minuten zachtjes koken.
Verwijder de oregano en basilicum en breng de soep
op smaak met peper en zout.
Voeg de mosselen en garnalen toe en warm deze
even mee.
Serveer de soep met geroosterd brood.
uit het kookboek Mediterrane Keuken |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|