|
|
|
Mattetaart |
|
ingrediënten: |
|
|
1 pakje bladerdeeg
margarine
bloem
1 ei
vulling:
2,5 l melk
3/4 l karnemelk
250 g suiker
1 kfflpl amandelpoeder
4 eieren |
|
bereiding: |
|
|
spoel de pan om met koud water
kook de melk
voeg de karnemelk toe
laat doorkoken tot de wei zich afscheidt
giet alles door een neteldoek
laat het een nacht verlekken
smeer de bakblikjes in met margarine
bestuif ze met bloem
verwarm de oven op 200°C
vermeng de matten met de suiker en de amandelpoeder
voeg er twee volledige eieren en twee eierdooiers bij
vermeng de ingrediënten
klop de twee eiwitten tot sneeuw
meng het geklopt eiwit onder het mengsel
reinig de tafel
bestuif ze met bloem
rol de bladerdeeg uit
leg de bladerdeeg in de vorm
snij het deeg op 1,5 cm van de boord af met een schaar
vul de taart voor ¾ met de matten
snij een stuk bladerdeeg cirkelvormig uit met een doorsnede van de taartvorm
dek de matten af met de bladerdeeg
klop het ei los
strijk de bovenrand in met het ei
plooi de rand om
knijp de rand goed dicht
strijk ook de rand in met het losgeklopte ei
snij de bovenlaag bladerdeeg kruiselings in met een schaar
laat de taartjes 40 minuten rusten
bak de mattetaart op 220°C gedurende 40 à 50 minuten
haal de taart uit de oven |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|