laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mattetaart
  ingrediënten:
    1 pakje bladerdeeg
margarine
bloem
1 ei

vulling:
2,5 l melk
3/4 l karnemelk
250 g suiker
1 kfflpl amandelpoeder
4 eieren
  bereiding:
    spoel de pan om met koud water
kook de melk
voeg de karnemelk toe

laat doorkoken tot de wei zich afscheidt

giet alles door een neteldoek

laat het een nacht verlekken

smeer de bakblikjes in met margarine
bestuif ze met bloem

verwarm de oven op 200°C
vermeng de matten met de suiker en de amandelpoeder
voeg er twee volledige eieren en twee eierdooiers bij

vermeng de ingrediënten

klop de twee eiwitten tot sneeuw
meng het geklopt eiwit onder het mengsel

reinig de tafel
bestuif ze met bloem

rol de bladerdeeg uit
leg de bladerdeeg in de vorm
snij het deeg op 1,5 cm van de boord af met een schaar

vul de taart voor ¾ met de matten
snij een stuk bladerdeeg cirkelvormig uit met een doorsnede van de taartvorm
dek de matten af met de bladerdeeg
klop het ei los
strijk de bovenrand in met het ei
plooi de rand om
knijp de rand goed dicht

strijk ook de rand in met het losgeklopte ei
snij de bovenlaag bladerdeeg kruiselings in met een schaar
laat de taartjes 40 minuten rusten
bak de mattetaart op 220°C gedurende 40 à 50 minuten
haal de taart uit de oven
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats