laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken heilbotfilet
  ingrediënten:
    Zelfgemaakte compote van rode ui en vijgen: een perfecte combinatie met de gebakken heilbot.

Voor 4 personen:

Voor de compote:
olijfolie
4 rode uien
4 vijgen
2 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
tijm (handje)
zout en peper
150 ml witte balsamico

heilbotfilet (+/- 600 gram)
1 citroen
2 tenen knoflook (fijn gesneden)
1 eetl. roomboter
  bereiding:
    Doe een scheut olijfolie in de pan en gooi de in stukken gesneden rode ui en de in stukjes gesneden knoflook erbij. Laat even op het vuur staan tot de rode ui en knoflook beginnen te karamelliseren. Blus af met de witte balsamico, voeg de tijm en laurier toe en laat dit verder inkoken tot een siroopachtige substantie.
Roer de vijgenparten en gehakte peterselie toe, neem van het vuur af en breng op smaak met zout en peper.
Bak vervolgens de heilbotfilet zo'n 2,5 minuut per kant en breng op smaak.
Bak in een hete wok met wat olijfolie eerst de knoflook aan en doe dan de andijvie erbij. Als de andijvie geslonken is, breng je het op smaak met citroensap, zout, peper en roer je de boter erdoor.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats