laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Asperges met Scampi's in korstdeeg en kreeftsaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

8 witte asperges, gekookt
8 scampi's
enkele takjes koriander
1 tomaat
4 plakjes bladerdeeg
zout en versgemalen peper
1 losgeklopt ei
saus:
2 dl aspergevocht
1 dl room
sap van 1/2 sinaasappel
20 gram kreeftenpasta
zout en peper
  bereiding:
    Schil en kook de asperges. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Bak de scampi's kort in de olijfolie.
Ontvel de tomaat en verwijder het zaad. Snij de tomaat in kleine blokjes. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 225° C.

Doe het aspergevocht, de room en het sinaasappelsap in een pan en laat het geheel iets inkoken. Voeg de pernod toe en kook de saus even door. Voeg de kreeftenpasta toe en laat deze smelten. Zet het vuur uit.
Rol de plakjes bladerdeeg uit. Dep de asperges droog en halveer ze. Leg op ieder bladerdeegplakje 4 halve asperges, 2 scampi's op de asperges en 2 blaadjes koriander. Bestrooi het geheel met zout en versgemalen peper. Maak de randjes iets vochtig met water, vouw het plakje dicht, druk de randen aan en snijd de randen iets bij. Bestrijk de bovenkant licht met ei.
Vet een bakplaat in en leg de pakketjes erop. Zet de plaat in het midden van de oven en bak de pakketjes ongeveer 15 minuten tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is.
Verwarm de saus en breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper. Leg een pakketje op het bord, lepel saus ernaast en strooi enkele stukjes tomaat in de saus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats