Mattetaart |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
bladerdeegrondjes van 10 cm doorsnede
wat boter om de vormpjes in te vetten
2 l volle melk
2 1/2 dl karnemelk
1/3 eetlepel azijn
6 eieren
300 gr suiker
wat amandelessence
100 gr amandelpoeder
1 eigeel |
|
bereiding: |
|
|
Kook de melk en voeg de karnemelk toe. Als alles begint te koken voeg je de azijn toe. Laat het geheel stremmen. Haal het stremsel eruit en laat uitlekken. Laat de melkwei rusten( kan je weggooien)
Ik heb het een ganse nacht laten uitlekken dan is het goed droog.
Breek het stremsel met een vork goed stuk of doe door een passe-vite en roer er de eierendooiers en de helft van de suiker door, de essence en het amandelpoeder
Klop het eiwit op met de rest van de suiker tot een stevige massa en roer hem voorzichtig door het stremselmengsel
Vet vormpjes in met Belolive bakken en braden en leg er de stukjes bladerdeeg in. Vul ze op met het mengsel en bedek ze met een tweede velletje bladerdeeg. Kleef dicht met eigeel en maak een inkerving in het taartje
Bak gedurende 30 minuten op 180 graden |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|