|
|
|
Geroerbakte pangasius met rode en gele paprika |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 g pangasiusfilet
zout, versgemalen zwarte peper
1 eetlepel chilipoeder
3 eetlepels olijfolie
2 rode uien, in dunne partjes
1 grote rode paprika, in reepjes
1 grote gele paprika, in reepjes
100 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
1/2 citroen
2-3 eetlepels (platte) peterselie, fijngehakt |
|
bereiding: |
|
|
Snijd de pangasiusfilets in stukken van 3 cm en kruid ze pittig met zout, peper en chilipoeder. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui en paprika in 3-5 minuten beetgaar. Schep de blokjes vis en olijven erdoor en roerbak nog 2-3 minuten. Schep de vis heel voorzichtig om. Pers de citroen boven de vis en paprika uit en schep de peterselie erdoor. Warm het gerecht nog heel even door en breng het op smaak met zout en peper. Lekker met pasta, rijst of couscous en een salade van komkommer.
Tips:
Vervang de pangasiusfilet door meervalfilet.
Schep met de vis ook beetgaar gekookte roosjes broccoli door het gerecht.
Vervang de chilipoeder eens door Mexicaanse kruiden of tacokruiden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|